Interactról

 

A Rotaryról:

A Rotary International világméretű szervezet különféle hivatású emberek számára, több mint 1,2 millió taggal, több mint 32.000 Rotary klubban.

Az Interactról:

Az Interact  jószolgálati klub 12 és 18 év közötti fiatalok számára. A klubok a helyi Rotary klubtól részesülnek mind támogatásban mind irányításban mind tanácsadásban.

Az Interact több mint 250.000 fiatal taggal rendelkezik, több mint 11000 klubban világszerte. Az Interact a Rotary egyik leggyorsabban növő programja.

Az Interact klubok saját irányítással és támogatással rendelkeznek, iskolákban illetve különböző közösségekben létrehozva. Az Interact neve két szó kombinációja: „international” és „action”, jelentésük nemzetközi és cselekedet. Több mint 120 országgal világszerte, az Interact igazán nemzetközi szervezet.

Az Interact globális közösségi hálója a közösség és a nemzetközi szolgálat céljait szolgálja. Minden Interact klub projektnek – legyen az kicsi vagy nagy – hosszan tartó hatása van a társadalomra világszerte.

Brazília, India, Fülöp-szigetek és az Egyesült Államok rendelkeznek a legnagyobb számú Interact klubbal.

Nem gondolod, hogy eljött a te időd, hogy:

·         segíts egy olyan közösségnek, amelynek szüksége van rád?

·         szolgáld a helyi közösséget?

·         más ország fiataljaival együtt dolgozzatok ki jószolgálati projektet?

·         távoli országok szokásait és kultúráját megismerd?

A kezdetek

 

A Rotary a kezdetektől fogva elkötelezte magát a rászoruló gyermekek segítése mellett.

1960-ban azonban a szervezet egy újabb lépést tett a fiatalok szolgálata érdekében.

Harold T. Thomas RI Elnök felkérte a Rotary klubokat világszerte, hogy találjanak ki különböző lehetőségeket a fiatalok támogatására, a közösség iránti aktív érdeklődésük kamatoztatására és lehetőségek nyújtására, hogy fejleszthessék vezetői képességüket.

Két évvel később, a Melbourne Középiskola (Melbourne High School, Melbourne, Florida, USA) 23 diákja összeállt, és megalapították az első Interact klubot. Rotaristák nem csak segítik, de lehetővé is teszik, hogy szolgálják a helyi és nemzetközi közösséget a támogató Rotary klubokkal közösen.

Azóta több mint ezer közösség élvezhette az Interact klubok segítségét. Interactosok felfedezték, hogy ez olyan lehetőség, ami örömet szerez, jelentőségteljes programokat kínál, miközben lehetőséget nyújt a vezetői képességek fejlesztésére és barátságok kialakítására.  Másfelől, a támogató Rotary klubok növekvő támogatást és friss ötleteket szereznek projektjeikhez, miközben a jövőben a Rotaryt támogató fiatalokat segítik.